Известният режисьор Джеймс Камерън сподели с феновете намерението си да снима три продължения на филма "Аватар", като заяви, че ще приключи с работата по всички сценарии до 6 седмици.

Втората част на лентата се очаква да излезе в кината през декември 2016г. "Втората, третата и четвъртата част на филма ще бъдат снимани едновременно", сподели режисьорът. "Все още тече подготовка, тъй като в момента проектираме различни същества, костюми и символи, които да обхванат и трите филма. Очаква се да приключа и с трите сценария през следващите няколко седмици", заяви Камерън.

Режисьорът описа като най-трудна частта, в която му се налага да съкрати определени моменти от сценария, за да може филмите да се получат в необходимата според изискванията продължителност.

Сам Уортингтън, Зоуи Салдана и Стивън Ланг ще продължат да развиват персонажите си в продълженията на "Аватар", а според слуховете Арнолд Шварценегер също ще се появи в лентата.

Попитан върху какво ще наблегне и какво би искал да види в продълженията на филма, Камерън отговаря, че се надява на по-малко внимание към самото зрелище.

"По отношение на разказаните истории бих искал да видя как Холивуд отдава повече внимание на характера на персонажа, отколкото на експлозиите и пиротехниката. Говоря за тези филми, които са неприятно силни и динамични", коментира Камерън, пише БГНЕС.