Тя може да изглежда много по-млада, но 76-годишната Джейн Фонда казва, че осъзнава реалната си възраст.

Холивудската легенда, която изгради кариера в индустрия, която никак не е мила към застаряващите актриси, признава, че в последно време постоянно плаче, опитвайки се да се примири с мисълта, че е смъртна.

В пост в своя блог със заглавие „Плач“, който впоследствие бе изтрит, Джейн написа:

„Мисля си, защо плача често? Осъзнах, че се дължи на възрастта. Прекрасно и с ужас осъзнах, че времето тече, колко малко ми остава; колко много мина, че всичко ми става все по-скъпо“.

Въпреки притеснението на Джейн относно нейната смъртност, тя вярва, че третата възраст си има и своите предимства, по-специално тя й е позволила да оцени красотата в света.

„С възрастта, аз съм все по-способна да оценявам красотата на малките неща, много повече, отколкото когато бях млада. Може би защото вече обръщам повече внимание. Чувствам, че ставам част от всичко. Изглежда, че съм свръх чувствителна към болката и радостта на хората. Боли ме за злощастните деца в света, за белите мечки и слоновете, за кралските пеперуди, делфините, горилите и шимпанзетата “, споделя актрисата.

Повод за един от последните изблици на емоции на Джейн стана празненството по случай предстоящото раждане на детето на приятелката й Кери Уошингтън в неделя.

„Днес бях на празненството на Кери Уошингтън. Тя е бременна в седмия месец и изглежда прекрасно. Празненството беше чудесно. Госите бяха помолени да влязат в бутка за снимки и да си направят 6 фотоса в различни пози. После снимките бяха залепени на черна хартия, на която ние можехме да напишем нашите послания. Аз написах: Дано всичко мине гладко. След това ги сложихме на рисунка на дърво. Не знаех, че може да има толкова много приятни начини да се отбележи предстоящото събитие и да се оставят такива приятни спомени за майката и бебето“, написа тя.