Дългоочакваното продължение на поредицата за най-смъртоносното оръжие на ЦРУ – Джейсън Борн идва в кината този петък. В главната роля се завръща един от любимците на Холивуд – Мат Деймън, който стана известен именно с ролята си на Борн.

В ролята си на вече бившия агент на ЦРУ Ники ще се завърне и Джулия Стайлс. Към тях ще се присъединят носителката на „Оскар“ Алисия Викандер, Венсан Касел и Томи Лий Джоунс. Режисьор на лентата отново е Пол Грийнграс.

Впечатляващ е броят локации, на които се развива действието. Джейсън Борн опустошава Лас Вегас, използва протестите пред парламента в Гърция за прикритие и прекосява два континента – от Вашингтон до Лондон, с една единствена цел – да разбере и приеме истината за себе си и да опита да заживее нормален живот.

ДЖЕЙСЪН БОРН

Жанр: Екшън, трилър
В ролите: Мат Деймън, Джулия Стайлс, Алисия Викандер, Венсан Касел и Томи Лий Джоунс
Режисьор: Пол Грийграс
Сценаристи: Пол Грийнграс, Кристофър Роуз
Базирана на героите,
създадени от: Робърт Лудлум
Продуценти: Франк Маршал, Джефри Уайнър,Пол Грийнграс, Мат Деймън, Грегори Гудман, Бен Смит
Изпълнителни продуценти: Кристофър роуз, Хенри Морисън

Мат Деймън се завръща в най-известната си роля в Джейсън Борн. Пол Грийнграс, режисьор на Превъзходството на Борн и Ултиматумът на Борн, отново се присъединява към Деймън, за да създадат следващата част от поредицата на Universal Pictures, в която най-смъртоносният бивш агент на ЦРУ ще бъде изваден от сенките.

В Джейсън Борн към Мат Деймън се присъединяват Алисия Викандер, Венсан Касел и Томи Лий Джоунс, докато Джулия Стайлс се завръща в поредицата. Франк Маршал отново е продуцент заедно с Джефри Уайнър и Грийнграс, Деймън, Грегори Гудман и Бен Смит. Филмът е създаден по героите на Робърт Лудлум. Сценаристи са ГрийнГрас и Кристофър Роуз.