Тези, които говорят за криза в екшън жанра, просто не обичат екшъни, смята британският актьор Джейсън Стейтъм.

"Някои гледат на екшън филмите с пренебрежително високомерие, като на втора ръка кино. Грешат! Да измислиш, режисираш и заснемеш качествена екшън история не е никак лесно. Не е лесно и да я изиграеш, налагайки се през повечето време сам да си правиш каскадите", казва Стейтъм.

"Напоследък се говори за девалвация в жанра, за това, че се бълват все по-големи бози и клишета. Не съм съгласен. През последните години бяха заснети не един и два добри екшъни. Без да звучи високопарно, вярвам, че в някои от тях играя и аз", отбелязва британецът.

"Проблемът е, както винаги, в парите. Качествен екшън се прави с пари. А големите пари в днешно време трудно се намират. Криза е и продуцентите се пазят от рискови инвестиции. Слава Богу, зрителят не се влияе толкова от кризата и продължава да е жаден за зрелищно и динамично кино".

"Фен съм на класическите екшъни. Ето защо за мен бе истинско удоволствие и чест да играя в "Непобедимите" и "Непобедимите" 2 - рамо до рамо с легенди в жанра като Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Джет Лий и Чък Норис", казва Стейтъм, пише БГНЕС.

Снимки: Getty Images/ Guliver