Вече почти не останаха холивудски звезди, които да не са снимали в София.

Първи се очаква да дойдат британските икони Майкъл Кейн и Бен Кингсли и по-младите актьори Кейт Бекинсейл и Джим Стърджис.

Четиримата трябва да пристигнат в понеделник, за да заснемат трилъра “Илайза Грейвс” по разказ на Едгар Алън По. Продуцент е Мел Гибсън.

Две седмици по-късно за първи път на наша почва ще дойдат Джеки Чан и Джет Ли. Те ще участват в “Непобедимите 3” заедно с Уесли Снайпс, Никълъс Кейдж, Силвестър Сталоун, Мики Рурк и Долф Лундгрен. Мила Йовович също ще играе във филма. Тя вече е снимала в България - през 2008 г. участва в “Четвъртият елемент”.

Участие в третия филм от поредицата ще пропуснат Брус Уилис и Арнолд Шварценегер. Този път Арни няма да бъде сред безсмъртните екшън герои, въпреки че в интернет плъзнаха слухове, че Терминаторът пак ще идва в София.

Потвърждение от продуцентите няма. В сайта за кино imdb.com участието на Шварценегер е описано като “според слуховете”. Самият бивш губернатор никъде не споменава, че ще идва в София.

Снимките на “Непобедимите 3” започват в средата на август. Вероятно актьорите ще започнат да пристигат след 12-и.

Майсторът на кунгфу Джеки Чан досега не се е снимал в екшъна и не е стъпвал в България. Джет Ли също до този момент не е идвал да снима у нас, но пък участваше в “Непобедимите 2”. Сцените му бяха заснети в Хонконг.

В момента в киностудията в Бояна привършват снимките на филма на Антонио Бандерас “Аутомата”. Испанецът си тръгва в началото на седмицата.

Така че е възможно в понеделник на летището да има върволица от пристигащи и отлитащи световни кинозвезди.