Дженифър Анистън дава може би най-искреното си интервю досега и то е в новия брой на списание Instyle, цитирано от tialoto. Не я съжалявайте – звездата разкрива, че изобщо не е съкрушена от раздялата си със своя втори съпруг Джъстин Теру (двамата сложиха край на връзката си по-рано тази година, а в момента оформят развода си).

49-годишната актриса е интервюирана от съпругата на тв водещия Джими Кимел – Моли Макнеърни, която е нейна лична приятелка. Блондинката, която понастоящем снима филма „Murder Mystery“ в Италия заедно с Адам Сандлър, намеква че е останала бездетна заради медицински проблем, който ѝ е попречил да забременее. Звездата коментира и тормоза в Холивуд и това, че жените във филмовия бизнес са третирани несправедливо в медиите. Дженифър заявява:

„Това, където пише, че не мога да задържа нито един мъж не е вярно. Нито съм тъжна, нито съм съкрушена! Глупост е и това, че отказвам да имам бебе, защото съм егоистка, която мисли само за кариерата си!“ Анистън е била омъжена за Брад Пит в продължение на пет години, имала е и сериозни връзки с актьора Винс Вон и с певеца Джон Майер.

Актрисата добавя: „Това са безразсъдни предположения на медиите. Никой не знае какво съм преживяла, през какви медицински процедури съм преминала и това какво ми е коствало емоционално“, намеквайки, че не е успяла да зачене заради здравословни проблеми. Джен казва още: „Има натиск върху жените да станат майки и ако не станат, тогава те са считани за повредена стока. Може би целта ми на тази планета не е да се възпроизведа!“

Сексизма във филмовата индустрия Анистън коментира с думите: „Жените са оценявани въз основа на външен вид, дрехи и повърхностни неща. А когато една двойка се разпадне в Холивуд, всички правят заключение, че жената е останала тъжна и сама, и че тя се е провалила.“