Една от номинациите, които Джена получи за предстоящите награди на телевизия "Планета", е в категорията "Певица на годината".

Там тя е в конкуренция с Галена, Преслава, Анелия, Глория и Андреа.

Коя от 6-те изпълнителки ще получи статуетката, ще разберем на 6 март, когато на специална церемония ще бъдат връчени наградите.

Още в петък вечерта, обаче, Галена направи обръщение към феновете си в своя личен facebook профил като ги призова да не гласуват за нея в категорията "Певица на годината".

По време на гостуването на Джена в "Съпругите" на "Станция Нова" към нея бе отправен въпрос как ще коментира призива на колежката си към публиката.

"Галена е много добър изпълнител и много атрактивна - и като визия, и като държание. Много силна продукция видяхме от нея. Относно нейното обръщение, тя най-добре знае как се чувства. Като цяло е много трудно да вземеш статуетката след Преслава, всички сме свидетели на това нещо. То се случи и след Ивана, само че по-гладко се получи. Сигурна съм, че имаше ситуация, в която Галена не се чувстваше добре, но пък за да направи такова обръщение, предполагам, че не е някакъв PR просто, а наистина са чувства, които я вълнуват в момента и може би се притеснява да не се получи някаква подобна случка като миналата година, не знам. Тя най-добре знае, за да направи обръщение към публиката" - коментира Джена.

*Галена

Откакто съществуват годишни музикални награди в попфолк жанра, най-обсъжданата категория е "Певица на годината".

Това е обяснимо, от една страна заради най-силната конкуренция именно при дамите и от друга, защото тази награда показва коя от тях е случила на най-много хитове и се радва на най-силна фенска подкрепа, пише signal.bg.

"Всеки си знае какво и кое го прави щастлив. Това че направи толкова много песни и издаде албум не означава, че стремглаво иска наградата "Певица на годината". В крайна сметка ние искаме да работим години напред, не искаме само 2-3 години. Когато вземеш статуетка "Певица на годината", оттам нататък играта за изпълнителя става друга - трябва не само да си продуктивен, но и страшно силен, нямаш право на грешки и трябват толкова много хитове, че да утвърждаваш позициите си. Паднеш ли, следващата година става по-трудно за тебе. Много е трудно, трябва да лавираш много умело и да си много хитър. Аз пожелавам успех на всички и дано да са всички удовлетворени. Всеки е работил" - сподели още размисли Джена за това какво пали страстите и какви са отговорностите пред една "Певица на годината".