“Мома Шопкиня” е най-новата съвместна песен на Джена и нейния съпруг Атанас Стоев-младши.

Композицията, която вече може да гледате в ефира на “Планета Фолк” и в Planeta Official е под съпровода на виртуозните музиканти от оркестър “Канарите” и е втората песен от програмата “Да разместим пъзела”.

Първа, премиера получи красивата и емблематична за “Канарите” мелодия – “Бяла Калина”. И двете песни бяха приети изключително добре от почитателите на фолклора, а това донесе много радост за Джена. Певицата не пропусна да отправи благодарност към всички тях и разкри подробности за фолклорния албум, част от който ще бъдат “Мома Шопкиня” и “Бяла Калина”.

“Благодаря на всички! Отдавна работим по албума с орк. Канарите и успяхме да подготвим 5 нови песни. След раждането на детенцето ще довършим албума и ще ви го представим:) Обичаме ви”, написа звездата.

”Мома Шопкиня” представя шопската фолклорна област, а видеоклипът й ни потапя във възрожденската атмосфера на град Чирпан и музея на Пейо Яворов. За визията си Джена и Атанас Стоев-младши избраха българска народна носия, а за гримът и косите на певицата се погрижиха Борислав Соколов-Бони и Ники Стоянов.

“Публиката е огъня, за който горя на сцената и в живота. Обичам песента и ще си позволя да цитирам Атанас Стоев-старши, който казва - “Аз не живях, аз пях!!!”, споделя още Джена.