В новия брой на “Автограф” гостува Джена. Певицата споделя, че се чувства много щастлива от успеха на най-новата й песен “Не ми досаждай”.

Казва, че с това парче поставя началото на една нова концепция в музикално отношение, която смята да следва тази година. Освен това е решила изцяло да промени и начина, по който изглежда.

“Имам нужда от тази промяна, защото ми омръзна да нося рокли и бижута, омръзна ми да се старая, признавам си. Концепцията ми за миналата година беше доста строга и в желанието си да вдъхвам респект на хората, на публиката, бях решила да заложа на дългите официални рокли и прически, нещо което по принцип в световен мащаб всички правят. Но сякаш това при мен не се оцени и не се уважи от хората. Не разбраха, че се появявам с тоалети, които са ръчно изработени и са произведени в България, а се държи единствено на някакви световни марки, като се копира и имитира. Нещо, което на мен не ми харесва и никога не съм искала да следвам, а и не го правя”.

Според Джена дрехите и скъпите украшения не правят човека. За нея е важна музиката, нейните песни и публиката й. Затова е решила тази година да смени стила и да наблегне на нещо друго. Просто да бъде себе си, без да я интересува кой какво мисли и кой какво говори.



“И желая да се чувствам аз добре, а аз се чувствам уникално добре в момента. Това сякаш ме освободи и отприщи една друга част от характера ми и ми помага да бъда обикновен човек, какъвто всъщност съм аз”, разкрива Джена.

В “Автограф” Джена разказва за работата си с композитора Йорданчо Василковски – Оцко и споделя, че много често я питат защо нейните песни, създадени от Оцко, звучат много по-различно от тези, които той пише за нейни колеги.

“Отговорът е ясен и не знам защо все още ме питат. В крайна сметка аз съм Джена и моята музика е нормално е да е различна. Когато съм в студиото, аз гоня своя стил и своето усещане за нещата. Няма как да не бъде различно. Аз дори не разбирам как е възможно да има такава прилика с други песни, при условие, че знам той какъв професионалист е и как се работи с него. И си мисля, че проблемът е при колегите, не при него и не при мен”.

Джена казва, че при нея нещата стават с лекота, знае как се правят песни и хитове и сякаш това й е най-лесната част от работата. Даже се забавлява, когато дойде време да записва.

“При последната ми песен ми беше малко по-трудно да пречупя себе си. Наложи се да послушам повече музика, включително и на певци от други държави, от които да взаимствам някакви идеи. Имам предвид не да плагиатствам, а да се уча и да израствам. Това е, което искам – да вървя напред и нагоре, да променям себе си, за да мога да покажа нещо различно”, откровена е Джена, пише planeta.tv.