Първият фолклорен албум на Джена с оркестър “Канарите” - “Срещна ни хорото”, вече е на музикалния пазар.

Освен като вокал, фолк звездата се изявява също като композитор и текстописец в песента “Любе, Атанасе”, посветена на нейния съпруг. Албумът включва 13 мелодии от огромния музикален фонд на оркестър “Канарите”, създаден от Атанас Стоев. Част от популярните мелодии са събрани в три китки: Китка, Хороводна шевица и Драгойновско хоро. Три от песните - “Всичко на света е любовта”, “Севдалино моме” и “По пътища да скитам”, Джена изпълнява в дует със своя съпруг Атанас Стоев – младши.

Както самата изпълнителка признава, песните в диска са записани, за да носят радост за почитателите на фолклора както на хорото, така и на трапезата. Заглавието на албума може да се разчете и като признание за житейската история на двамата млади, Джена и Наско Стоев – младши, които се срещат на голямото Канарско хоро в центъра на Стара Загора през есента на 2015 година. Това се случва по време на големия концерт-спектакъл “С песните на Канарите”.

Джена поднася специални благодарности към своя свекър, позволил й да изпее едни от най-обичаните песни на оркестър “Канарите” с нови аранжименти, създадени специално за нея. Звездата на телевизия “Планета” казва, че е открила Канарските песни още в ранното си детство, че ги е припознала като свои песни, слушала ги е, обикнала ги е и ги изпълнява и до днес.

Изпълнителката засне специална фотосесия за албума с фотографа Теди Грозданов. Стайлингът е на Стоян Апостолов, гримът е направен от Методи Шопов, а прическите са дело на Николай Стоянов.