Джена е на мнение, че текстовото послание в песните е изключително важно за въздействието върху публиката.

Тя коментира в "Открит микрофон" трудностите, които съпътстват всеки един млад автор, докато се научи как се пишат текстове за фолк песни, пише signal.bg.

"Младите текстописци не могат да се докажат. Има може би 15 лица, с които комуникирам във фейсбук, които искат да напишат текст за мен. Имам търпението и благоволих да се ангажирам и да им дам това внимание. Те ми изпращат текстове, аз ги коригирам или давам мнение. Те нямат представа как се прави текст - пишат и мислят, че поезията са нашите стихове. Те си мислят, че попфолк текстът може да бъде прочетен като ода, но не е така" - сподели певицата.

Фолк звездата не одобрява клишираните изрази и е категорична: "Текстовете, които се пеят при нас - в нашия жанр, са много отговорни, много специфични и много трудни за писане. Аз им обяснявам и на тях, че за да направиш хит, всеки един ред, всяка една строфа, казано на литературен език, трябва да бъде много силна. Не може да се говорят блудкави неща! 90% от текстовете са: "Аз те обичам", "Ти ме обичаш", "Ти ми изневери, аз ти изневерих", "Върни се, бий ме, обичам те!".

Джена дава пример с едни от най-хитовете песни в своя репертоар като подчертава, че при всички тя основна тема е любовта, но представена по различен начин.

"Опитвам се да им обясня, че темата за любовта е най-актуалната тема и най-силната. Тя най-много ангажира всички нас, но трябва да бъде по такъв начин показано, че текстът да е достатъчно силен. "Да видя какво е", "Да те бях ранила", "Обичам те и толкова", "Как не се уморих", "Моли се да не почна" - във всички тях се пее за любов, но всяка една от тях е толкова трудно изработена, толкова трудно е изкаран от нея същия смисъл и в същото време всичко различно, и пак да стане хит... Аз затова ги съветвам - по-добре хванете една песен като музика, която и да е, и пишете по нея. Напишете текст, който да пасва на мелодията. Всяка една сричка е много важна. Не трябва да има прозодия, нещо, което аз съм допускала като грешка. В "Живота няма втора серия" бяхме допуснали прозодия на една дума, но човек се учи на тези неща" - разяснява певицата.