Джендърката Соня изхвърча от „Гласът на България” по време на музикалните двубои в третия епизод. Треньорката й Поли Генова избра момичето-момче да се състезава с Александър, а песента, който им подбра даваше сериозно предимство на Соня. Тя и Сашо трябваше да изпълнят хит на Джъстин Бийбър, който е любимец на джендърката. Въпреки това обаче тя не можа да надпее Александър и напусна музикалното риалити, след като другите треньори не я поискаха в отбора й.

Епизодът приключи със запомняща се битка между най-добрата приятелка на Симона Загорова – Никол Тодорова и Ягода Тренева, която на „Кастингите на тъмно“ трогна зрителите с историята за загубата на своите родители. Двете певици показаха талант и сила за победа с уникалното си изпълнение на баладата на Beyonce „Runnin'“. На пръв поглед равностойната битка помежду им завърши с победа за Никол, която според треньорите през цялото време имаше лек превес над конкурентката си. Решението на техния треньор Камелия за малко да остави вън от шоуто бившата хористка на БНР Ягода, тъй като първоначално нито Поли, нито Графа пожелаха да натиснат бутона за кражба, въпреки положителните си коментари за представянето й.

Обратът настъпи в момента, в който разплаканата Ягода вече напускаше сцената. Тогава почти едновременно и двамата треньори натиснаха бутона „искам те“, което върна 26-годишната певица обратно на сцената и водещите Pavell & Venci Venc’. Ягода избра да продължи към супер битките в отбора на Влади Ампов, за когото това бе последната възможност за кражба на участник от друг треньор.
В неделя вечер мястото си в тима на Графа успя да запази и дуетът Яна и Габи, след като бяха предпочетени от своя треньор пред 15-годишната Симона Захариева, която от своя страна получи шанс да продължи състезанието в отбора на Иван Лечев. Ветеранът в журито реши да се възползва от втората си кражба в лицето на гласовитата Симона и така приключи с възможността за други трансфери.