Жители на САЩ са признали 41-годишната холивудска актриса Дженифър Анистън за най-привлекателна неомъжена жена. (През 2005 г. тя се разведе с Брад Пит.)

За това свидетелстват резултатите от допитването на телевизионния канал CBS "60 Minutes" и списанието Vanity Fair. За Дженифър са дали гласа си 29 процента от анкетираните, пише blitz.bg.

На второ място с 21 процента от гласовете се нарежда притежателката на „Оскар” Хали Бери. Тройката на завидните желани булки с 15 процента гласове я попълва шведската моделка Елин Нордегрен, бивша съпруга на чернокожия голфист Тайгър Уудс, с когото се разведоха през август.

*Дженифър Анистън, Холи Бери, Елин Нордегрен

Четвъртото място неочаквано го заема 88-годишната актриса Бети Уайт, известна с ролите си в телевизионни сериали. Едва на пето място с късмет се вреди Лейди Гага, която се накани да се омъжва и с това ще губи право да влезе в класацията. Шестото място е присъдено на 50-годишната Елена Каган от Върховния съд на САЩ.

*Бети Уайт, Лейди Гага, Елена Каган

Социологическото допитване е направено през септември. На участниците е предложено да изберат от знаменити и несвързани с брачни окови най-привлекателни жени. В изследването са участвали около 10 хиляди души.