Дженифър Анистън е жената с най-желано тяло, според ежегодна класация, съставена от пластични хирурзи.

Звездата от сериала "Приятели" остави след себе си цял куп по-млади дами. Манекенката Бар Рафаели и певицата Шакира са на второ и трето място. Колумбийската изпълнителка беше първата носителка на титлата преди три години.

Хирурзите от Бевърли Хилс д-р Ричард Флеминг и д-р Тоби Майър съставили класацията си въз основа на това кои звезди посочват пациентките им, когато се подлагат на пластична хирургия. Херцогинята на Кеймбридж Катрин Мидълтън и сестра й Пипа обаче не попадат в класацията, защото привлекли вниманието на американската публика едва през втората половина на годината.

"Въпреки че много хора искат очите на Кейт, тя стана истински популярна в средата на 2011 г., така че не успя да се пребори със знаменитостите, които бяха в центъра на общественото внимание през цялата година", обяснява д-р Флеминг. Анистън е на първо място въз основа на цялостните форми, които жените се стремят да постигнат, докато по-младите дами се класират на предни места благодарение на отделни свои преимущества. Мнозинството жени искат очите на певицата Кейти Пери, а най-желани са устните на Анджелина Джоли, съобщава lifeltyle.com.