Актрисата се изказа по повод Body Sahaming – един от най-обсъжданите проблеми през последните години, научи Cosmopolitan.

„Не разбирам защо в пресата толкова много се говори по тази тема“ – пита Анистън и заявява, че жената трябва да приема тялото си такова, каквото е, и да се наслаждава на живота, без значение мнението на околните.

„Имам чувството, че таблоидите и списанията просто взимат човешкото тяло и го разпределят в определени категории. И изобщо не е важно за какво става дума: боди позитив, боди шейминг или за нещо съвсем друго... Не разбирам защо правят това – преследват целта да ни разнообразят, да ни оскърбят, или какво... Защо някой трябва да се вълнува изобщо?“ - изповяда се Дженифър.

Тя е категорична, че е задължително да умееш да цениш това, което се случва всеки ден, и да не обръщаш внимание на временните явления и тенденции. „Не мисли за нищо, ти си прекрасна. И не е толкова важно как си се представяш, не е важно къде се намираш, а и изобщо това кого вълнува, освен теб самата? За себе си знам, че съм щастлива и здрава, и правя всичко, за да съм полезна на този свят и на хората, с които работя. И това, разбира се, е тежко...“ - добавя звездата.



Дженифър Анистън не се изказва за първи път публично по повод Body Sahaming. Миналата година актрисата написа есе, с което обвини пресата, че създава фалшиви стандарти за красота, а и не само. Търпението ѝ се пропука, когато публиката започна да обсъжда нейни снимки, на които коремчето ѝ изглежда закръглено.