Любимката на Холивуд Дженифър Анистън тушира слуховете, че е бременна с официално съобщение до медиите.

Поредната доза спекулации относно майчинството й ескалира миналия месец, когато папарак я щракна на плажа с подуто коремче.

„За ваше сведение, не съм бременна, а добре нахранена. Преяла съм от критичното изследване на всяко несъвършенство в тялото ми, което сте превърнали в спортна дисциплина и маскирате с думи като „журналистика”, казва звездата от „Приятели”.

Тя признава, че със съпруга й Джъстин Теру са отвратени и от крайностите, до които фотографите стигат, за да ги щракнат в неудобна поза в собствения им дом. Веднъж един от дебнещите пред вратата им наранил нищо неподозиращ пешеходец, събаряйки го на земята, за да снима двойката под правилен ъгъл.

„Изморих се да бъда част от този сценарий. Да, някой ден може и да стана майка, и ако това се случи ще бъда първата, която ще ви го съобщи. Но аз не гледам на майчинството като на процес, който ще ме накара да се чувствам цяла. Отказвам да бъда третирана като човек втора ръка само защото тялото ми се променя или съм изяла мазен бургер на обяд и някой ме е снимал точно тогава. Объркването, когато получаваш поздравления за бебето от приятели и колеги след това, е болезнено”, категорична е Анистън.