Дали американската певица и актриса Дженифър Лопес ще стане персона нон грата в Мароко?

Трудно е да се каже, но концертът, който тя изпълни на 29 май по време на фестивала Mawazine и който беше излъчен от обществената телевизия, скандализира властите в страната.

По време на шоуто Дженифър се придържаше към хореографията и се появи в секси тоалет. Жалба срещу поп изпълнителката и срещу председателя на Асоциацията на мароканската култура веднага беше депозирана. Обвиненията са за "нарушаване на обществения ред" и "засягане честта на жените", съобщава марокански информационен сайт "Médias 24".

Жалбоподателят, чието име не се съобщава осъжда текста в репертоара, определяйки го като "нисък с лош вкус", а също така поведението и жестовете, които са "посегателство върху целомъдрието и добрите маниери".

Междувременно стотина протестиращи от младежкото движение на управляващата Партия на справедливостта и развитието излязоха пред мароканския парламент в Рабат срещу представлението на певицата.

Какво рискува Джей Ло? Обвинението се базира на чл. 483 от мароканския наказателен закон, който гласи, че "всеки, който публично накърнява целомъдрието", се наказва със затвор от един месец до две години, пише БГНЕС.