Джерард Бътлър все повече се влюбва в България, довериха от обкръжението му за „Монитор” – той снима 11 дни във Варна, а от миналия вторник камерата на филма Hunter Killer се върти из околностите на София.

Актьорът, който спасява света от Трета световна война с ролята на Джон Глос, изказал специални благодарности на флота ни, която му оказал пълно съдействие на терен.

Там той постреля с картечница от десантна лодка в акваторията на пристанище Варна-изток, близо до Военноморската база. Тогава очевидци се удивиха на флагът на Русия, развяващ се от плавателните съдове.

Това се дължи на факта, че луд генерал, в чиято кожа влиза Гари Олдман, отвлича руския президент с цел да предизвика масови безредици. Бътлър има по-малко актьорски задачи у нас и повече като един от продуцентите на лентата.

Героят му тези дни преследваше гадняри из Витоша. В мисията си той ще бъде подкрепян от верни другари морски тюлени, като един от тях ще изиграе Тоби Стивънс, който наскоро се присъедини към каста на екшъна.

“Обичам да работя в България – получаваш толкова ценна и качествена продукция в „Ню Бояна“, а и флотът ви толкова помагаше, че просто съм развълнуван от потенциала на този филм“, споделил Бътлър.

Продуцентът на лентата Ави Лърнър пък разказа за „Монитор”, че половината от филма е сниман в британската столица, а другата по настоящем у нас – Варна и София. „Повечето сцени на Джерард и тези на Гари Олдман са заснети в Лондон“, уточни той. На въпрос защо цялата лента не е снимана у нас, той отговори:

"Лондон ни дава данъчни стимули под и над линията, така че има финансов смисъл да се прави филма там. Това е жалко, защото можехме да снимаме повече тук, ако имаше подобни поощрения“, смята още той.

Очаква се тези дни Джерард да приключи работата си по Hunter Killer и да се върне у дома. В киноцентъра в Бояна той е стар познайник – снимал е в „Код: Олимп” и продължението му „Код: Лондон”.