Световноизвестният Джери Бергонци ще изнесе концерт за първи път в България по време на фестивала „Джаз форум Стара Загора“ на 12 юни 2015 г. от 20.00 часа.

„Докато го има Бергонци, нито един саксофонист не може да лежи спокойно на лаврите си“ - казва за него великият Майкъл Брекър.

Международно признат джаз изпълнител, композитор, автор и преподавател, Бергонци работи дълги години с такива светила като Дейв Брубек, Джо Ловано, Майк Скофийлд, Майкъл Брекър, Боб Бергман и много други. На фестивала в Стара Загора той ще излезе на сцената заедно с българските си колеги Пламен Карадонев, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов и Елена Колева.

На следващия ден, 13 юни, от 11 ч. Бергонци ще проведе безплатен майсторски клас в Стара Загора, а на 16 юни от 11 ч. ще гостува и на НМА „Панчо Владигеров“ в София.

Иновативна, поднесена с висше майсторство и вътрешен огън, музиката му е богата, мощна, красива и лирична. Световната джазова критика щедро го обсипва с похвали, наричайки го „музикален визионер с уникална техника и подход, с фантастично въображение и неповторим импровизаторски талант“.