Джесика Алба призна, че изобщо не е толкова огнена, колкото изглежда. Тя заяви, че се ядосва, когато хората не могат да видят истинската й природа на скромно и обикновено момиче, пише в. "Монитор".

"Израснах в католическо семейство и в действителност изобщо не отговарям на публичния си образ. Истината е, че съм едно обикновено момиче от предградията. Но списанията никога не показват тази моя страна. Въпреки всичко аз съм горда от произхода си", развълнува се 29-годишната смугла красавица.

Звездата от „Мачете” разкри също, че в един момент почти се отказала от актьорската си кариера. Причината бил режисьор, който по време на сцена, в която Джесика трябвало да плаче, й направил забележка, че трябва да го прави "по-красиво".

"Исках да спра да играя, направо намразих професията си. Помня, във филма "Фантастичната четворка", когато дойде време героинята ми да умре.

Режисьорът каза: "Изглежда твърде реално и мъчително. Не може ли да си по-красива, докато плачеш? Плачи красиво, Джесика. Не си изкривявай така лицето, просто стой безизразна, ние после ще добавим сълзи". Тогава си помислих, че не съм достатъчно добра. Мислех, че инстинктите и емоциите ми не са достатъчно добри”, спомни си холивудският секссимвол.