Джесика Алба е филмова звезда, майка, успешен предприемач и водещ участник в кампания за равенство на женския пол. Според нея движението #Me too помете Холивуд, но отвъд границите му се забави. Самото движение израстна в отговор на скандала „Harvey Weinstein“ - oбединяващ плача на жените по света, които се преживели сексуалния тормоз. Предишното филмово студио на Wenstein продуцира филмът й „Awake” през 2005г, но тя споделя, че никога не е имала намерение за това и не е целяла подобно взаимодействие с него, съобщава CNN.

37-годишната Алба признава, че е била подлагана на сексуален тормоз в работата си. На въпроса била ли е, тя отговаря така: „Разбира се през цялото време, като млада актриса, израстваща в бизнеса, просто трябва да приемеш, че това е начина, по който ще бъдеш третирана. Преминах през редица подобни случаи, като се има предвид, че правя това от 12-годишна възраст. Представете си колко са били! Наученият урок е нещото, от което иска да предпази децата си (Honor, Haven и Hayes).

„Била съм в какви ли не ситуаци, затова е важно да говоря на дъщерите си за това. Знайки, че вече имаш контрол над тялото и ситуацията, искаш да се поставиш на тяхно място и да предотвратив тормоза им“. Има ясни знаци, както и едно усещане в стомаха за подобни намерения, затова трябва да следваш чувствата си, но да говоря на моят си за това, би било различно.

Джесика е актриса от повече от 2 десетилетия, като прави дебюта си в тинейджърския филм „Camp Nowhere” през 1994г. А Директорът James Cameron избира нея от 1 000 момичета за водещата роля в телевизионния сериал „Dark Angel”. Въпреки че, сериала се задържа само 2 сезона, ролята и печели номинация за наградите „Златен глобус“ през 2001г. Също участва в различни високобюджетни филми като: „Sin City”, “Into the blue” и „Fantastic four”.

След като Джесика преоткрива себе си като предприемач през 2012г и основава компанията „The Honest”, където продава нетоксични и подходящи за бебета и домакинството безопасни продукти. Комапанията има своите проблеми, включително няколко съдебни дела, но брандът се оценява за стотици милиони долара. Чрез компанията си иска да издигне жените, които са повече от половината персонал там. “Би било хубаво да има повече жени, които да ме направляват и да ми помагат по пътя. Надявам се за още нови женски професионални поприща, което би помогнало за издигането на една нова генерация дами.

„Тhe Honest Company” управлява група от служители под името „Жените изпъкващи в лидерството и живота“, с цел израстването и развитието за нежния пол, както в професионален, така и личен план. "Може да си прекрасен на работа, но там показваш само част от себе си, ако не се чувсватваш добре в собствения си живот, съществува пресечна граница между двете и е важно да се знае, че личния живот е също толкова важен колкото и професионалния.“ Като Алба се чувства горда с това, което иска да научи останалите.

Също така компанията й предлага 4 и половина месеца за майчинство и 2 и половина за бащинство. „Знам как стоят нещата с това и вярвам, че ако покажа, че е възможно, може да проработи – да имаш успешен бизнес, който се грижи за жените и тяхното израстване. В края завършва с риторичните въпроси: „Ако може това да се стори, защо да не го задействаме? Ако може да сме пример, защо да не бъдем“?