Манекенката Джиджи Хадид се извини публично на Мелания Тръмп за това, че я имитира иронично по време на церемонията на американските музикални награди.

"Извинявам се на всички, които съм обидила и искам само най-доброто за нашата страна", написа тя в официалния си профил в социалната мрежа Туитър, предаде Би Би Си.

Мелания е на път да стане първа дама през януари, когато съпругът й Доналд Тръмп влезе като президент в Белия дом. Джиджи имитира европейския акцент на съпругата на Тръмп, също така припомни, че Мелания е копирала реч на Мишел Обама.

“Аз отстраних и промених всичко в сценария, за което усетих, че е твърде груба шега, и дали сте успели или не да го видите, всичко беше направено с чувство за хумор и без лоши чувства.", пише Джиджи.

"Аз също съм била централна фигура в пародия по национална телевизия, която се пошегува с мои действия и това беше отново с чувство за хумор. "Вярвам, че Мелания разбира шоу-бизнеса и начина, по който предавания са написани и протичат."

Нейният партньор водещ, Джей Фароа, отправи призив към публиката “Оставете Джиджи на мира“ и сподели посланието като израз на подкрепа в профила си в социалната мрежа Инстаграм. „През последните 8 години Мишел Обама беше жертва на прекомерни клевети.“, припомни Фароа. Реакциите от страна на публиката за имитацията на Джиджи за Мелания в нощта на наградите бяха смесени.