“Ооо, бедна ви е фантазията как бих изглеждал, ако имах необходимите пари.Имам идея да облека рокля по подобие на Айфеловата кула. Това е облекло на Алекзандър Маккуин. Лейди Гага дори не е обличала такова нещо, но аз бих се появил с подобен тоалет. С по-голям бюджет щях да наема Стинг или Браян Адамс, за да се погрижат за вокалната ми подготовка", мечтае на глас участникът в X Factor Людмил Августинов.

Той се прочу сред феновете на музикалното риалити с екстравагантния си външен вид и поведение.

“Не съм шизофреник. Гримът и роклите се харесват на хората. Предварително се бях уговорил с продуцентите,
че ако ме вземат в X Factor, ще трябва да си измисля изцяло променена визия. Завърнах се в предаването като Джийсън Брад Люис. Това е образът, с който ще вървя напред", разказва още Людмил.

Той признава, че с маска се чувства много по-комфортно пред публика и това му дава възможност да експериментира:

“Представете си, че сте на маскен бал и ходите да флиртувате с момчета, без те да знаят кои сте. Ще имате много по-свободно държание, защото никой няма да разбере кой сте”, споделя причината за нетипичния си вид Августинов.

*Джийсън Брад Люис залага на екстравагантна визия в битката за победа в X Factor. (Снимка: Личен архив)

Участникът в риалити формата не измисля артистичния си псевдоним специално за предаването:

“Измислих името, когато бях на 16. Джийсън означава храброст, мъдрост и идва от гръцката митология. Значението на Брад Люис е много лично за мен, крие дълбоки емоции и убеждения. То е нещо като татуировка. Усетих, че името ме описва и ми пасва прекрасно”, казва певецът.

Людмил е категоричен, че никога не би си сменил името на Джийсън Брад Люис:

“Аз много си харесвам името Людмил и няма да го променя. Това ще е голяма обида за родителите ми. Майка ми ще умре от притеснение. Не бих им го причинил в никакъв случай”, споделя Джийсън.

Певецът има и запазен коронен номер. Той завършва всяка своя песен с прословутата сричка “Ра”.

“Ра" ми е от детската градина, колкото и странно да звучи. Опитвам се да го потискам, но Ра се събужда, когато излезе Джийсън на сцената. Вмъквам го в песните, когато съм щастлив.

Мама казва: “Много смешно, маме, много мило." По това познава, че съм нейното дете", разказва през смях певецът.

*Извън сцена: Людмил е графичен дизайнер, който обича музиката. (Снимка: Антоанета Йотова)

Людмил Августинов не харесва начина, по който се представят артистите в България.

“У нас музиката и изкуството не вървят ръка за ръка. Има една плоскост, една смачкана идея, от която излиза само музика и нищо друго. В България хората
не смеят да рискуват и да покажат нещо ново и различно", коментира критично Людмил.

Според него главната причина донякъде е и проблемът с финансирането на наистина качествени неща.

Изпълнителят в музикалното риалити разкрива, че като ученик не е бил от най-трудолюбивите:

“Бях много слаб ученик. Постоянно бягах от час. Имах един кочан с извинителни бележки и преправях подписите на лекари. Измислял съм си какви ли не болести. Чак в 12-и клас реших да се взема в ръце. Исках да имам добра диплома и да уча”, разказва Людмил.

Ниската му диплома за средно образование му затваря вратите за българските университети, но това го насочва към университет в Германия, където приемат студенти с портфолио. 26-годишният певец е завършил графичен дизайн в Германия.

“Изтеглих заем, за да уча в Германия. Родителите ми не са дали 1 стотинка. За мен е важно, че след време никой няма да дойде и да ми каже: "Аз съм ти помогнал." Всеки мой успех ще бъде благодарение на мен. Издържах се сам, като работих в магазин за плодове. Беше ми адски трудно, но исках да сменя средата", споделя Джийсън.

Появата му в риалити формата X Factor му носи много предложения за работа. Едно от тях идва от актрисата Ваня Щерева. Тя възлага на Людмил да измисли дизайна на корицата на преиздадената й книга “Образцов дом".

Ваня е готин човек и много ми се кефи. Васко Василев ни запозна наскоро. Щастлив съм от шанса, който ми дадоха. Сигурен съм, че ми предстои бурна кариера", споделя Людмил.

Той все още изчаква най-подходящата оферта:

“Няма да съжалявам, ако не спечеля X Factor. Вече съм тръгнал по определен път и няма връщане назад. Имам желание да направя някое наистина модерно парче. Ще вкарам и елементи от нашия фолклор. Ние имаме страхотни мистични елементи, с това ще се харесаме много навън”, сподели плановете си за бъдещето Людмил Августинов.

Източник: 168chasa.bg