Феновете на "Досиетата Х" ще трябва да се разделят с актрисата Джилиън Андерсън, известна в поредицата си като специален агент Дейна Скъли. Звездата официално обяви, че се отказва от емблематичната си роля в сериала, който се завърна с нови серии след 14-годишна пауза.

"Време е да върна обратно на закачалката шапката на Дейна Скъли. Наистина. Изчерпана съм и това е краят", заяви тя. Актрисата загатва за решението си още през октомври по време на фестивала Комик кон в Ню Йорк. Тогава никой не обръща внимание на думите ѝ, защото за феновете Андерсън е едно с Дейна Скъли и напускането ѝ на сериала никак не им се струваше реалистично.

Според екранната партньорка на Дейвид Духовни култовият сериал на Крис Картър продължението от шест серии е било като един урок да ходим отново. А с новия 11 сезон, който включва 10 серии, "забързахме темпото и направо започнахме да тичаме". Тя приела поканата да се включи във възраждане на поредицата от любопитство. Също така предполагала, че 10 сезон ще е последен и затова се съгласила да участва. Все пак феновете на сериала ще могат да се насладят на новите му 10 серии. От 3 януари започна излъчването на 11-ия и най-вероятно последен сезон на "Досиетата Х".

Същевременно Андерсън напуска и още един сериал, в който участва - "Американски богове". Причината била скарването й с продуцента по повод бюджетирането на поредицата.