48-годишната актриса Джилиън Андърсън, която има три деца – на 22, на 10 и на 8 години, коментира колко трудно е приела и минала през менопаузата.

„Аз съм свикнала да мога да балансирам няколко неща, а изведнъж не можех да се справя с нищо, нито с едно. Чувствах се абсолютно смачкана, сякаш някой е превзел мозъка ми. Спомням си как преди две години, беше осем сутринта, а аз захвърлих палтото пред две от децата ми и изкрещях: „Този ден е отвратителен“. А денят дори не беше започнал. Но имаше нещо тази сутрин, чувствах се така, сякаш не мога да се справя с нищо, не мога да направя нищо. С напредването на деня осъзнах, че непрекъснато търся извинения, за да отменя планирани ангажименти, затварях се в банята и само плачех. Не знаех, какво става с мен. Тогава мои приятели ми казаха, че може да е нещо хормонално и се оказаха прави“, заяви в интервю Джилиън.

Тя допълни, че се е консултирала със специалист по менопаузата и разбрала, че това, което чувства, е напълно нормално. Че всички минават през този период.