Доживотен затвор за най-великия комик на съвремието Джим Кери готви строгото американско правосъдие.

Холивудската суперзвезда получи обвинение за съучастие в самоубийството на бившата му приятелка Катриона Уайт. То е по искане на майката на 27-годишната девойка Бриджит Суитман. Съдебният иск е заведен още през октомври 2016 г. в съда в Ел Ей.

Едва сега магистратите решават, че има достатъчно доказателства да изправят световноизвестния актьор на подсъдимата скамейка. Процесът е насрочен за април догодина.

Дотогава адвокатите на Кери трябва да се запознаят с документите по делото, което се очертава да бъде едно от най-шумните отвъд океана и да се сдобие със званието "Делото на века". За миналото столетие тази "титла" получи процесът за двойното убийство срещу великата футболна звезда О Джей Симпсън. През 90-те години боготвореният от милиони американци грамаден негър става нарицателно за престъпник, а славата му изчезва яко дим.

Младото гадже на 55-годишния Кери е намерено мъртво на 28 септември 2015 г. в дома си в Ел Ей. Причината за смъртта е свръхдоза лекарства. Разследването установява, че звездата от "Маската" купува илачите под фалшивото име Артър Кинг и ги предоставя на Уайт.

Катриона Уайт топли постелята на актьора почти 3 г.

Двамата са двойка от 2012 г. Няколко пъти се събират и разделят, преди Джим окончателно да я зареже. Два дни по-късно Катриона се самоубива. Оставя две предсмъртни писма, в които вини именития си приятел за кончината си.