Американският актьор Джим Кери който публично се изказа срещу оръжията след няколко кървави стрелби в САЩ през 2012 г., се извини в "Туитър" на привържениците на носенето на оръжие.

В две съобщения, публикувани в неделя той заявява: "Любители на оръжията, не съм съгласен с вас, не се страхувам от вас, но ви обичам и съжалявам, че ви обидих, когато се почувствах скандализиран. Не бях прав".

"Да се обиждат хората не е правилно, но позицията ми за носене на оръжие не се е променила".

Актьорът умножи посланията си с остри критики срещу привържениците на оръжията, особено след стрелбата в начално училище в Нютаун, Кънектикът. Миналия декември при безразборна стрелба там бяха убити 20 деца и 6 възрастни. Така той нарече в "Туитър" привържениците на оръжията "безсърдечни глупаци, отказващи да си променят мнението дори и заради сигурността на децата".

Миналия месец 51-годишният комик обяви, че няма да прави промоция на последния си филм "Kick-Ass 2", тъй като го намира за твърде брутален.

"Направих "Kick-Ass 2" един месец по-рано /преди стрелбата в Нютаун/, но вече не мога да толерирам това ниво на насилие", написа той, пише БГНЕС.