Дивата на италианското кино през 20-и век Джина Лолобриджида отново била измамена от млад мошеник, който си послужил с хитрост, за да спечели доверието й, и сега еднолично управлява немалкото й имущество и богатството й, като изразходва парите й за скъпи автомобили и луксозни ваканции, предаде агенция ТАСС, цитирана от БТА.

Италианският в. "Месаджеро" пише, че срещу 29-годишния Андреа Пяцола е заведено дело от единствения син на актрисата Милко и внука й Димитри Скофич.

По думите им, Пяцола, който е приятел на сина на една от асистентките на Лолобриджида, се сближил с актрисата през 2011 г. Той станал постоянен гост в дома й в Рим, като изпълнявал всичките й капризи, а също неин шофьор и непрестанно хвалел артистичните й заложби. По думите на Милко и Димитри, след съвместно посещение на Лолобриджида и Пяцола в Ню Йорк младият мъж успял да я отчужди от всичките й близки помощници, а след това и от семейството й до такава степен, че внукът й бил прогонен от пристройката към дома й, в която е отрасъл.

Синът и внукът били лишени от възможността да общуват с Лолобриджида, чиито срещи и телефонни разговори били контролирани от младия й "мениджър". Затова Милко и Димитри не успели да я навестят в болница, когато Лолобриджида била хоспитализирана през януари. Към делото срещу Пяцола те се приложили медицинско свидетелество от психиатър.

В заключението на специалиста се казва, че Лолобриджида, която следващата година ще навърши 90 години, е засегната от раздвоение на личността. От една страна тя се чувства като дива с присъщите за това нарцисизъм и егоцентризъм, а от друга е изпълнена с неувереност и подозрителност, се уточнява в диагнозата, публикувана от вестника. При това Лолобриджида почти маниакално се страхува, че ще бъде измамена и обрана, като постоянно търси "надеждни хора", на които може да се довери. Според Милко и Димитри, от това се възползвал младият мошеник, който държал Лолобриджида в "психологична зависимост".

Пяцола не се лишавал от нищо - сключил 15 договора за купуване или вземане под наем на скъпи автомобили и мотоциклети за общо над 1 милион евро, продал скъпоценности и жилище за 7 милиона евро, а през 2016 г. бил във ваканция заедно с приятелката си, като ползвал луксозна яхта край брега на Сардиния.