Джина Стоева завчера обяви пред Signal.bg причините за разтрогването на взаимоотношенията си с Ара Мюзик.

Последваха изявления на Алисия и Ара Мюзик, които заявиха своята гледна точка по казуса.

Броени часове след публикуването на отвореното писмо на музикалната компания, Джина Стоева даде свой отговор относно изложените аргументи в него. Ето какво пише певицата в своя facebook профил:

След коментара на Алисия и Ара Мюзик, ето отговора ми:

Предлагам да чуете отново интервюто ми в Сигнал БГ - никъде не казвам, че става въпрос за една и съща песен! Вината на Алисия за мен е в следното: Когато тя разбра, че аз вече имам записан дует със Стораро и предстои заснемане на видеоклип, тя не стопира и не отложи дуета си, а продължи да го прави, защото знаеше, че ще получи пълната подкрепа на продуцента ни Виктор Касъмов. Същият, стана свидетел през какъв ад минах докато записахме дуетната песен, тъй като Стораро е изключително несериозен и непрофесионален човек, който закъснява и не идва на срещи. По средата на цялата битка, аз бях готова да се откажа, но Виктор Касъмов ме посъветва да проявя търпение и каза, че ако се наложи ще съдействат, но дует ще има. Той също обеща, че до края на януари 2015 година ще имаме заснет клип и пуснат в ротация по Фен ТВ.

Защо Алисия едва сега реши да отправя провокации към мен? Може би се е стреснала от атаките? Къде беше близо 3 месеца, в които можеше да ми звънне и да се разберем като колеги? Явно не е имала смелост или така ѝ е било удобно! Всъщност, тя не разговаря с никой от колегите си в Ара Мюзик, единствено с Ангел, с който наскоро имаха дует.

Защо не съм имала същата реакция при излизането на дуетите на Стораро с Ваня, Преслава, Софи Маринова?

Аз не мога да контролирам Стораро, кога ще му хрумне, да направи дует с някой. Преслава и Софи Маринова не са изпълнители на Ара Мюзик и не мога да се сърдя на никой друг, освен на Стораро за неуважителното му отношение към колегите. Когато разбрах, че Ваня и Стораро са записали дует, стана ми неприятно, че трябва да отложим дуета, за да не се припокрие идеята, но ние, така или иначе, не бяхме готови с песента. Нямаше избран текст, не беше записана песента и имахме друг проект, върху който работехме и който по-късно беше видеозаснет и пуснат в ефира на Фен ТВ - триото с Ивена и Теньо Гогов "Мохито" (вече почти година, песента все още не е платена на Светльо Заров, който направи аранжимента). В този момент не разчитах само на дуетната песен със Стораро (припомням, че той ми предложи дует, не аз на него, така, че да внимава какво и на кого предлага). Говорим за февруари - март 2014 година.

Когато обаче, разбрах, че Алисия и Стораро подготвят дует (началото на февруари 2015 година), тогава нашата дуетна песен със Стораро беше вече записана, беше платена от мен, но сумата така и не беше стигнала до композитора Кастрати и то не, защото той не живее в България и липсва добра комуникация. Ненчо Касъмов ми каза, че ще пътува и ще даде лично парите на автора. И не става въпрос за забавяне на плащането с един месец (по думите на Ара Мюзик), а цели 3 месеца, в които Ненчо Касъмов така и не успя да стигне до композитора. Когато разбрах за подготвяният дует Алисия - Стораро, се свързах с Кастрати и той потвърди, че не е получавал пари за дуета и поради тази причина го бави. Освен за тази песен, Ненчо Касъмов му дължал пари и за други песни и не отговарял на телефоните му обаждания. Да не говорим колко време ги гонех по коридорите януари месец, и Ненчо, и Виктор Касъмови, за да седнем, да обсъдим идеи за клипа и да организираме снимките.

Беше вече началото на февруари 2015 година и все още нямахме мастеринг (финал) на дуетната песен, нямахме клип и нямахме друг резервен проект, с който да запълним половингодишното отсъствие на мой попфолк проект. Освен, че не ми съдействаха, братя Касъмови ми спъваха работата, така, че аз се учудвам, че те са учудени от моята реакция, в която аз не оплювам, аз споделям причината да взема решението за напускане на Ара Мюзик.

Единственото, което очаквах от Виктор Касъмов беше, да застане зад гърба ми и да защити един безкрайно отдаден и верен изпълнител на Ара Мюзик през всичките 14 год. назад (нека го отрекат дългогодишните служители на Ара). Достатъчно беше, да отложи песента на Алисия и Стораро с 2-3 месеца поне, за да можем да довършим и пуснем нашата дуетна песен и конфликта щеше да бъде избегнат. Ето защо и в интервюто си за Сигнал БГ казвам, че според мен, Виктор е най-виновният от всички участници в тази драма. Как да запазиш мотивирани и позитивни хората, с които работиш, като постъпваш с тях по този начин? Това не е инцидент, а начин на живот при тях!

А ти Алисия, може и да не си разбрала, но си "употребена" от Стораро. Стораро винаги е казвал: "Алисия е "Йосма"! На музикантски език (за тези, които не знаят), това означва, че не можеш да пееш. Аз няма да коментирам какво можеш и какво не, имаш си достатъчно фенове, които са те оценили. Но, на Стораро сега му стана "удобна", защото видя какъв успех имаше дуета ти с Константин и реши да си "освежи" кариерата на твой гръб. Помисли! Желая ти успех!

И в заключение ще кажа, че Ара Мюзик са направили не малко за мен! Благодарение на тях, хората ме познават и знаят моите песни. Когато влязох в офиса на Ара Мюзик, бях едно неориентирано 23 годишно момиче, облечено с дънки, маратонки и кожено яке. Знаех едно, че искам да пея и то не за да стана известна или да си намеря богато гадже, а просто да пея!

Благодаря ви от сърце! Имаше много хубави моменти, които никога няма да забравя!!!

PS: Не потвърждавам информацията от писмото на Ара Мюзик, че финансовите ни отношения са уредени, но на този етап няма да занимавам читателите с този въпрос.

Джина Стоева