Джина Стоева заяви, че е изключително обидена от дискриминацията към чалгата. Причината, че за помощи от държавата могат да кандидатстват поп, рок и джаз изпълнители. 

"Правят се, че попфолкът не съществува, смятат го за порочен. Фолкизпълнителите са упреквани, че получават високи хонорари, но реално тези с големите хонорари са единици. Всички ние си плащаме данъци! А къде остава фолклорът? Защо не помогнат на фолклорните изпълнители? Това е музиката на нашите корени, нашата основа. Нека вземем всички, дори да е минимална заплата, а не както е в момента - могат да кандидатстват само изпълнители на поп, рок и джаз. Критериите за кандидатстване отново са такива, че до парите ще стигнат много малко хора. Дори да направим подписка, точно преди изборите никой няма да ни обърне внимание", заяви позицията си изпълнителката на "Аз и ти".

Певицата не крие, че обмисля да се пренасочи към друг бранш. "Мислила съм го, и то от много време насам. Попаднах на курсове за преподавател по йога. Спортна натура съм и йогата ме вълнува от години. Записах курса с идеята, че най-малкото мога да помогна на себе си, да поддържам дух и тяло, а защо не и да си отворя студио и да преподавам един ден? Това е нещо, което бих правила с голямо удоволствие. Изкарах курса и в момента се готвя за изпит. Уча с голямо удоволствие", разказва в интервю за "България Днес" тя.

Преди време имала идея да учи начална и предучилищна педагогика, приели я, но заради друга възможност, която изскочила тогава, се отказала. "Тъй като съм завършила административен мениджмънт, преди време кандидатствах в едно училище за пост, изцяло свързан с административна и организационна дейност. Директорката бе много приятно изненадана от моята кандидатура, но за съжаление, им трябваше човек с опит. Каквото и да работя, музиката винаги ще е част от живота ми", категорична е Стоева.



Как влияе на дъщеря ви поредното затваряне на детската градина?


- Тя обича да е вкъщи с мене, така че не го приема драматично. Не е добре, че така изпускат допълнителните дейности в градините - танци, език и т.н. Другото е, че децата свикват вкъщи и след това отново трябва да привикнат към стария режим. Това е стрес и за тях, и за родителите.


Строга майка ли сте?


- Смятам, че трябва да се дава свобода на детето, да се учи само, да пробва. Разбира се, държа да ме чува какво й говоря. Наскоро ме направи много горда. Махнахме помощните колела на колелото и тя веднага започна да кара без тях. Трябва да ги провокираме да се учат бързо и да се справят от малки, да им имаме повече доверие, че са способни. Да не ги ограничаваме и да прекарваме колкото можем повече време с тях.


Многократно сте споделяли, че искате още едно дете.


- Дори самата Ивая казва вече, че иска сестриче. Имам огромно желание да си има тя другарче. Аз самата имам сестра и знам колко е важно и хубаво това за човек. За съжаление, времето тече и шансовете намаляват и може и да не успея.


С бащата на Ивая не живеете заедно. Имате ли мъж до себе си в момента?


- От две години сме разделени, но тя поддържа постоянна връзка с него. Но за дете винаги е добре, когато расте с двамата си родители. Нямам мъж в живота си в момента. Добре ми е с детето, някак дори не ми липсва мъжко присъствие. Отдадена съм на дъщеря ми. Когато е писано, ще се случи, без да се насилват нещата.


Ваксинирахте ли се вече?


- За момента няма да се ваксинирам. Мисля, че с времето ваксините ще станат задължителни и няма да имаме избор. Имам притеснения относно реакцията след ваксините и искам да мине малко повече време, преди да се реша. Не съм против тях и смятам, че за рисковата група това е спасението. За деца - категорично не!


Ще гласувате ли?


- Ще гласувам, да! Трябва да се гласува. Правим го на първо място за себе си.