33-годишният българин Джино Бианкалана измести всички известни личности, събрали се в Къщата на „ВИП Брадър".

Той се превърна за отрицателно време в любимец на народа, който го подкрепи в оспорваната му битка на финала с актрисата Ернестина Шинова и естрадната звезда Кичка Бодурова, пише ''Всеки ден''. Името на чаровника нашумя преди влизането му в Къщата с дългогодишния му любовен роман с фолк певицата Джена.

- Как си обясняваш това, че обикновено момче спечели „ВИП Брадър", а не популярна личност?

- Спечелих вероятно защото не съм показал да се чувствам като ВИП личност. Аз съм нормално момче. Всеки има възможност да покаже себе си и да спечели този формат. Трябва просто да си нормален човек.

- С какви изводи за себе си и ВИП-овете напусна Къщата?

- Мислех, че ще изградя лоши впечатления за тях, но всичките се оказаха много приятни хора. Всеки си има кусури, както и аз. Все пак сме с различни характери. Едните са по-силни, другите по-слаби. Нямаше лоши хора. Затова всички ще поддържаме добри отношения и занапред.

- Визираше Кичка Бодурова ли за тези хора, които са с по-различен характер?

- Визирах Луна, тя има доста изкривен характер, който аз не го разбирах. Кичка е добра жена! Разбирам я, защото е била доста време сама и има страх, че всички са срещу нея. Без да иска, тя се отбраняваше по такъв начин. Затова мисля, че отношенията ни с нея се развиха по този начин. Смятам обаче, че е добър човек, затова винаги ще й се възхищавам и ще имам голямо уважение към нея.

- Ти почти не влезе в пререкания със съквартирантите. Само Луна успя да те изнерви до краен предел...

- Опитвах се да се разбирам с всички, да бъда човекът по средата. Понякога казваш нещо, а ти не си чул другата страна какво мисли. Всичко не се случваше в едната част на Къщата, за да може този, който не е чул, да му стане ясно какво точно се е говорило за него. Оттам идваха и конфликтите.

- С каква цел влезе в шоуто?

- Исках хората да разберат истината за мен, да опровергая това, което се пишеше за мен покрай връзката ми с моята бивша годеница Джена. Влязох в шоуто, за да покажа с какъв човек е била тя и какви са били отношенията ни, а то какво взе, че стана... Стигнах до края, въобще не ми е минавало през акъла, че мога да спечеля този формат. Така се случи обаче, че хората ме обикнаха, застанаха зад мен и го оценявам много. Аз наистина съм чужденец, израснал съм в Щатите, там съм от малък. Моето мислене и характер са доста различни от българския манталитет. Радвам се, че съм останал разбран, това е нещо много голямо за мен.

- Но не си забравил българския за разлика от някои хора?

- Не мога да излъжа, че понякога имам проблем и търся някои думи. Човек се обърква, но се старая колкото мога да се изразявам добре на родния си език. Когато съм в Щатите, говоря на английски, тъй като не общувам с много българи. Имам 2-3 приятелчета от България, с които се чуваме по телефона, но 98% при мен се говори на друг език. Но не мога да забравя българския, аз съм си българин.

- Какви други езици говориш?

- Бях женен за италианка доста време и знам и италиански. Брат ми говори перфектно гръцки и затова знам също гръцки. Малко знам и испански.

- Търсеше ли известност покрай изявата си във „ВИП Брадър"?

- Не, защото не живея тук. Нямаше смисъл от тази известност, но съм благодарен за това, което ми се случи. Не мога да скрия, че ми е приятно от това, че получавам страхотни комплименти в социалната мрежа. Опитвам се да отговоря на всички съобщения, които получих, но те са хиляди и не мога да смогна. Гордея се със себе си за това, което се случи.

- Съдейки по сълзите, които пророни преди финала, имаш силна чувствителност. Често ли ти се случва да плачеш?

- Още с влизането бях с една визия и образ, които бяха моят щит. Искаше ми се да не допускам лесно хората до себе си, да си мислят, че съм по-дръпнат човек, по-различен. Но истината е, че съм чувствителен, освен това мисля, че съм добър и достоен човек. Някои могат да се възползват от тези ми качества и да ме наранят лесно. Затова визията ми беше моята защита, не исках да се предоверявам, но не съжалявам, че се разкрих.

- Вследствие на какво е тази твоя защитна реакция? Явно си имал сериозно разочарование в живота?

- Когато заминахме за САЩ, бях 12-годишно момче. Беше ми трудно, попаднах в държава, в която не познавах никого, не говорех езика им. Затова си изградих щит, с който исках да се предпазя от хората, да внимавам. С мен бяха само майка ми, баща ми и брат ми, всички други роднини и приятели останаха в България. Беше ми трудно, не можех да разбера какво ми говорят, не знаех как да реагирам в различни ситуации. Иначе преди това бях доста различен. Играех футбол и бях добър в това нещо, в главата ми беше само спортът. Проблемът обаче беше, че не знаех език и затова трябваше да изоставя това си занимание, когато заминахме с нашите за Щатите.

- Ще останеш ли в България, или ще се върнеш в Америка?

- Засега съм решил да остана. Много ме зарежда позитивната енергия, която хората ми дават. За няколко месеца със сигурност ще съм си тук, може и година. В Щатите съм оставил всичко на пауза. Интересното е, че преди изобщо не се чувствах комфортно в България, всичко ми беше различно. Мислех си, че хората не ме приемат, но сега е различно. Виждам точно обратното. Това ме окуражава и затова се чувствам много добре сред своите.

- Как възнамеряваш да се възползваш от славата, която получи? Преди малко говорихме с твоя мениджър, вероятно щом си наел такъв човек, има какво да се случва?

- Аз дойдох в България с мениджър, неговото име е Краси Куртев. Искам да му благодаря, защото без него нямаше да стигна дотук. Той ми помогна и направи много неща за мен, защото съм чужденец и много работи не са ми ясни. Иначе в другия смисъл не смятам да работя по въпроса с моята известност. Не съм дошъл, за да ми се случват някакви звездни неща. В момента тези хора, които ми се радват, ме зареждат. Но не целя развитие с тази известност, която получих от „ВИП Брадър".

- Ами с Джена... Няма ли да се съберете отново? Всички това очакват, особено след като показа, че си народен любимец?

- Не, всичко свърши отдавна между нас. Приключихме връзката си и запазихме добри отношения. Джена е добър човек, не мога да кажа нищо лошо за нея. Бях сгоден за нея 3 години, така че не сме се разделили по някакви лоши неща. Така стана, че разстоянието ни раздели и ни беше трудно. Освен това тя вече си има приятел, така че вече има друг път. Аз също ще си имам мой път. Има достатъчно жени на този свят, така че надявам се пак да се влюбя по такъв начин. Продължавам напред.

- Трудно ли преодоля раздялата ви?

- Беше ми трудно. Почти една година мина, откакто се разделихме. Още ще е трудно, защото ако тези неща са били истински, то това, което се случи между нас, не се забравя лесно. Това бе една голяма и истинска любов за мен. Аз затова не съм имал приятелка от доста време и занапред сигурно ще е така още време. Но животът продължава, нямам право да страдам и да се вглъбявам в това, което вече е свършило.

- Джена обади ли ти се да те поздрави за победата?

- Мисля, че тя е доста заета, все пак работи постоянно. Затова не сме се чували, след като излязох от Къщата. Сигурно не е намерила време. Но съм убеден, че ако някъде се засечем, ще ме поздрави и ще ми каже „Здравей!".

- Успя ли да стигнеш до истината - дали Пламен Богданов е имал отношения с Джена?

- Дори и да е имало нещо между тях, нямам никакво право да се сърдя. Тъй като живеехме под един покрив с това момче, исках да разбера истината. Иначе нямам право да питам и той да ми обяснява. Той за мен излезе мъжкар, каза ми в очите, че не я познава и му вярвам.

- Зад гърба си имаш неуспешен брак. Твърде млад ли направи тази крачка, че се увенча с провал?

- Не бих казал, че е било грешка. Аз съм в перфектни отношения и с това момиче. Семейството й не ме прие първоначално, а след това искаше да живея по техния начин. Баща й, който е един от големите в Щатите, а и в Италия, искаше да работя за неговия бизнес и той да ме командва. Не исках да взимам нещо, което не е мое и на моето семейство. Тогава започнаха проблемите, че аз искам да се деля, да правя друг бизнес. Тогава ми казаха, че не съм тяхна кръв и не ги разбирам.

- Искаш да кажеш, че сте се развели въпреки чувствата, които имате един към друг?

- Да, аз си я обичах до момента на развода ни. В Щатите е много голяма стъпката да се ожениш, защото жената контролира всичко. Може така да стане, че да отидеш на улицата.

- Как преодоля шока от срещата ти със смъртта? Много хора биха се затворили след побоя, който са ти нанесли пред дискотека в Чикаго?

- Беше ми много тежко, първоначално заеквах, имах проблеми с баланса, но психолозите ми казаха, че ако аз не преодолея това нещо в главата си, няма как да продължа напред и да се оправя. Затова наблегнах на това и след няколко години се отърсих напълно от случилото се. Иначе щях да остана половин човек.

- Каква бе причината да се стигне дотам?

- Просто бях на грешното място, с грешните хора. Аз не съм имал нищо общо с тях, но моята визия предизвика това. Някой не ме е харесал и така станаха нещата.

- Каза, че визията ти предизвикала нападението. Като влезе в Къщата пък, някои от съквартирантите те сметнаха за гей...

- Не смятам, че това е обида, защото има много интелигентни и готини хора сред тази общност. Само комплексар може да се засегне от това да го помислят за гей. Аз обаче харесвам жени и никога не съм имал отношения с мъже.