Писателката Дж. К. Роулинг се описа като "най-щастливата жена в света" на състоялата се в Лондон премиера на филма "Фантастични животни и къде да ги намерим".

Лентата отбелязва дебюта на Роулинг като сценарист, припомнят от БТА. 

"Фантастични животни и къде да ги намерим" е първият от планирани пет филма по едноименната книга на писателката. В интервю за Би Би Си на червения килим авторката на романите за Хари Потър сподели какво чувство поражда в нея наближаващата 20-годишнина от издаването на първата книга от поредицата за приключенията на момчето магьосник.

"Освен раждането на децата ми и сватбата със съпруга ми, осъзнаването, че ще бъда публикувана е най-хубавият момент в живота ми", заяви 51-годишната Роулинг.

Писателката избра за събитието женствена рокля с голямо деколте и метален блясък.



Филмът "Фантастични животни и къде да ги намерим", режисиран от Дейвид Йейтс и с носителя на "Оскар" Един Редмейн в главната роля, излиза на екран на 18 ноември.

Действието в лентата хронологично предхожда събитията в романите за приключенията на Хари Потър. Редмейн се превъплъщава в образа на магизоолога Нют Скамандър - автор на учебник за магични създания, които среща и описва, докато пътува по света.

Десетилетия по-късно Хари Потър и приятелите му изучават ръководството "Фантастични животни и къде да ги намерим" в училището за магия и вълшебство Хогуортс.

Участват още Джони Деп, Катрин Уотърсън, Джема Чан, Колин Фарел, Джон Войт и др.

Снимки: БТА