Носителката на „Оскар” Джоди Фостър ще се завърне в първоначално си амплоа на актриса в предстоящия режисьорски дебют на сценариста Дрю Пиърс („Железният човек 3” и „Мисията невъзможна 5”).

През последните три години тя се бе съсредоточила върху режисьорската си кариера, последен плод на която стана трилърът с Джордж Клуни и Джулия Робъртс „Пулсът на парите”.

В лентата на Пиърс Фостър ще се превъплъти в медицинска сестра, а каква точно ще е нейната съдба, режисьорът все още пази в тайна. Засега се знае само, че лентата ще носи заглавието „Хотел Артемида” и ще заформи в себе си сложен криминален свят. Очаква се тя да бъде заснета в близкото бъдеще.

Последният филм с участието на Фостър бе фантастиката „Елизиум” (2013 г.), дело на режисьора Нийл Бломкамп. В него тя скочи в кожата на министър Делакор. „Героинята ми притежава огромна власт и е на практика собственик на цяла една планета. В сценария всичко е представено по много интелигентен и увлекателен начин, а фантастичните елементи са наистина оригинални”, обясни преди години актрисата.