Една от най-екстравагантните персони в света на модата - дизайнерът Джон Галиано, загуби поста си на художествен директор и то на собствената си модна марка - John Galliano. Това реши управителният съвет на компанията.

Галиано неотдавна беше изгонен и от модна къща Christian Dior. Той си тръгна със скандал, заради расистко изказване в парижко кафене.

Съдбата на едноименния лейбъл на британския дизайнер бе неясна още след скандала с уволнението му от Dior, тъй като компанията John Galliano също е собственост на гиганта за луксозни стоки LVMH.

LVMH и в частност дъщерната й Christian Dior притежава 91% от акциите на John Galliano. Когато наяве излязоха шокиращите кадри с пияния Галиано се дочуваха слухове, че е възможно той да бъде отстранен и оттам.

Интересното е, че всичко това съвпадна със седмицата на модата за есен-зима 2011.

Големият удар над Джон Галиано идва само няколко дни, след като той приключи доброволното си едномесечно лечение в рехабилитационен център в САЩ.

Веднага след като излезе оттам обаче, той бе напсуван от папараци на летището в Лос Анджелис. Преди полета си обратно към Европа, Галиано се сблъска с тях и отказа коментар, заради което отнесе благозвучното "f*ckin` racist", на което благоразумно също не отвърна, пише lifestyle.bg.