Министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова се срещна с американския актьор Джон Малкович преди дни в София.

"Имах възможност да разкажа за историята и културата на България на холивудската звезда Джон Малкович. Той е за първи път в страната ни за снимките на филма Unchained и има наистина голям интерес да види и научи повече.

Беше впечатлен, че древна Сердика е бил един от най-големите и важни римски градове и каза, че ще разгледа центъра на столицата, ни преди да отпътува.

С интерес научи и че лечебните свойства на нашите минерални води са познати още от древността, а ние сме една от най-богатите страни на тези извори в цяла Европа", разказа за срещата с актьора Ангелкова в профила си във фейсбук.



Джон Малкович е за първи път в страната ни. Актьорът, който има две номинации за "Оскар", пристигна заради новата холивудска продукция Unchained, чиито снимки по план трябваше да започнат на 14 ноември в "Ню Бояна".

Във филма участват още носителят на Оскар Ейдриън Броуди, както и Антонио Бандерас. Историята в лентата се развива около агресивно бойно куче на име Де Ниро, което преследва героите на Малкович и Броуди - престъпници, в огромен склад.

Режисьор на филма е Пол Соле. Най-вероятно Джон Малкович и Ейдриън Броуди ще останат в страната ни около 4 седмици, а Антонио Бандерас малко повече - до Нова година.

Освен по Unchained, той работеше по още една продукция тук - "Стоикът". Снимките на лентата приключиха на 17 ноември, за което се похвали той самият в профила си в туитър, пише 24 часа.