Актьорът Джон Малкович разгледа античния комплекс Сердика часове преди да отлети от България вчера.

В ролята на негов гид влязоха министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова и заместник кмета на Столична община Тодор Чобанов. Сред руините на древния град и при температури под нулата носителят на „Еми“ се разходи и в компанията на съпругата си Линда.

Холивудската двойка останала силно впечатлена от познанията на Чобанов в областта на историята, научи „Монитор“.
Малкович опозна гардските сетове в студията на „Ню Бояна“ и част от складовете край София в продължение на три седмици за снимките на Unchained. В режисирания от Пол Солей трилър той скача в кожата на престъпник, който трябва да извърши едно последно издевателство преди да рестартира живота си на чисто.

Негови партньори в каста бяха Ейдриън Броуди и Антонио Бандерас, а историята се върти около личната трагедия на двама аустайдери на фона на свирепи боеве с кучета. Четириногите са от ключово значение за сюжета и са от породите пресаканарио и дого аржентино.

С Ангелкова Малкович се запозна още в първите си дни на родна земя благодарение на Антонио Бандерас. „Той е за първи път у нас, но обеща да се върне като турист. Както сподели и Антонио Бандерас, който идва за шести път тук: „Няма актьор, който да не се е върнал в България”. Джон Малкович е изключително ведър, усмихнат човек, говорихме много за наследството на траките и той бе впечатлен от факта, че страната ни е част от люлката на тяхната цивилизация”, сподели тогава за „Монитор” Ангелкова.