Актьорът Кит Харингтън е успял да изчете целия сценарий за последния осми сезон на „Игра на тронове“, чиито снимки стартираха този месец в Северна Ирландия.

Британецът, нахлул в мокрите сънища на жените по света като Джон Сноу от хитовото фентъзи на HBO, призна, че е плакал на финала. Но не заради участта на героя си, а от сантимент към завършека на най-голямото приключение в кариерата си до момента.

„Наистина ми е супер емоционално. Този сериал е институцията, в която съм прекарал повече време отколкото в гимназията или в училището по драма, например. Улавям се, че се просълзявам, като се замисля за края. Това ще е най-странният момент – да кажа „сбогом“ на хората, които ми бяха като семейство през последните осем години.“, споделя Харингтън пред The One Show на БиБиСи 1.

„Игра на тронове“ ще се сбогува с многомилионната си армия от последователи пред малкия екран чак през 2019 г. Шоурънърите Дейвид Бениоф и Дан Уайс потвърдиха, че броят на епизодите ще е бутиков – само шест, но продължителността им ще варира от 60 до 120 минути. Въпреки че сезон седем бе първият, скроен сюжетно изцяло извън матрицата на книгите на Джордж Р.Р. Мартин, в предстоящите епизоди ще се появи герой вече описан в цикъла „Песен за огън и лед“.

Става въпрос за Хари Стрикланд, който е лидер на Златната компания за наемници – същите, които Юрон Грейджой отиде да вербува на страната на Ланистър в потенциалната битка за Севера.