Джон Войт научил с изумление новината, че дъщеря му Анджелина Джоли се е подложила на двойна мастектомия по-рано тази година. Той нямал никаква представа за здравословните й проблеми.

Актрисата разкри, че се е подложила на превантивна операция през февруари, след като лекарите я предупредили, че носи "дефектния" ген BRCA 1, но баща й бил в неведение за диагнозата й.

Войт разказа, че прекарал известно време с дъщеря си и годеника й Брад Пит през уикенда, когато празнували рождения ден на брат й Джеймс Хавън, но Джоли така и не издала дълбоко пазената си тайна.

Режисьорът похвали дъщеря си за смелото й решение и заяви, че тя е вдъхновение за другите жени. Той изпитва уважение към избора й да не го информира лично за операцията.

"Не мога да изразя с думи любовта и възхищението си към дъщеря ми. Видях я преди два дни със сина ми Джейми. Събрахме се всички за рождения му ден, с нея и с Брад. Но аз не знаех. Изобщо не личеше. Разбрах вчера сутринта. Бях изненадан като всички и дълбоко развълнуван от начина, по който се справя с това", сподели Войт пред "Ню Йорк Дейли".

"Тя е изключителен човек, напълно разбирам решението й да запази операцията в тайна и искам вниманието да бъде насочено към вдъхновението", допълни той.

Междувременно стана ясно, че Джоли си е взела почивка, за да се съсредоточи върху себе си и семейството си, а не върху кариерата и че след операцията през февруари е готова да продължи с личните си планове. На първо място в списъка е сватбата й с годеника й Брад Пит.

"Дейли Мейл" разкрива, че актрисата иска да мине под венчило възможно най-скоро и децата на звездната двойка постоянно питали кога ще е сватбата.

Анджелина и Брад се сгодиха през 2011 г., когато актьорът предложи брак на любимата си с диамантен пръстен за 500 000 долара, пише БГНЕС.