Джони Деп заяви, че австралийския политик Барнаби Джойс му прилича на кръстоска с домат.

"Това не е критика. Малко съм разтревожен, че той може да експлодира", сподели холивудският актьор в "Шоуто на Джими Кимел" за заместник министър-председателя и министър на селското стопанство и водните ресурси.

Барнаби Джойс не закъсня и коментира изказването му пред репортери в страната си.

"Превръщам се в Ханибал Лектър за Джони Деп. Влязъл съм в главата му и дърпам струни и лостове. Дълго, след като забравих г-н Деп, той все още ме помни", каза политикът, цитиран от "Ройтерс" и АП.

Свадата между Джони Деп и Барнаби Джойс започна миналата година, след като актьорът и съпругата му Амбър Хърд нарушиха стриктните австралийски закони за биосигурност, вкарвайки в страната двете семейни кучета Пистъл и Бу, без да преминат през ветеринарен контрол и карантина. Тогава Джойс поиска животните незабавно да бъдат върнати в САЩ, заплашвайки ги с евтаназия, припомня БТА.

През април тази година Амбър Хърд се яви пред съд в щата Куинсланд, Австралия. Съпругата на Джони Деп се призна за виновна в представянето на фалшиви имиграционни документи и й беше наложена глоба. Хърд обаче се размина с по-тежки санкции, тъй като две по-сериозни обвинения срещу нея, предвиждащи до 10 години лишаване от свобода и глоба от 76 000 щатски долара, бяха свалени.

След явяването й в съда, Амбър Хърд и Джони Деп разпространиха извинително видео. Извинението и поведението на звездната двойка бяха окачествени като сковани. Клипчето, свързано със сдобилия се с прозвището "териергейт" скандал, бързо обиколи света, предизвиквайки глобално осмиване.

Сред подигралите се с видеото беше и Барнаби Джойс. Той заяви, че е могъл да го режисира по-добре и че с изпълнението си актьорите няма да спечелят никакви награди. По думите на Джойс Джони Деп е изглеждал така, сякаш е бил на прослушване за "Кръстникът".