Джони Деп обвини бившата си съпруга Амбър Хърд в това, че е присвоила 7 милиона долара. Повод за това даде неспазеното обещание на блондинката да даде за благотворителност парите, които получи при развода си. Според собствените й думи по време на официализирането на раздялата, тя щяла да раздели 7-те милиона между две организации – Детската болница в Лос Анджелис и Американския съюз за граждански свободи. Към момента обаче е дала само 100 хиляди долара, става ясно от документи, придобити от адвокатите на Деп.

Именно тях смята да използва екранният Джак Спароу при обжалването си на решението на британския съд, който му лепна етикета „бияч не жени“. Припомняме, че делото беше срещу таблоида Sun, който беше определил Деп като такъв. В крайна сметка обаче съдът определи, че „дарението на Хърд от 7 милиона долара за благотворителност едва ли е действие, което човек би очаквал от златотърсачка“.

След обвинението на Деп, адвокатът на актрисата Илейн Бредехофт потвърди пред E!News, че тя все още не е изпълнила обещанието си. „Амбър вече е раздала седемцифрени суми за благотворителни каузи и възнамерява да продължи да допринася и в крайна сметка да изпълни обещанието си. Тя наистина се забави с изпълнението на обещанието си, тъй като г-н Деп заведе дело срещу нея и тя бе принудена да похарчи милиони долари, за да се защити от фалшивите му обвинения.", коментира още адвокатката.

В момента Деп съди Хърд за клевета във Великобритания с аргумента, че твърденията ѝ за домашно насилие, публикувани в Washington Post, са част от "сложна измама". Поради вредата, която обвиненията ѝ нанесоха върху кариерата му, той иска от нея обезщетение за над 50 милиона долара.

Източник:Монитор