Въпреки че не бяха се появявали заедно на червения килим повече от година, Джони Деп и дългогодишната му партньорка Ванеса Паради първоначално отрекоха да са разделени.

Слуховете за разлъката им се появиха за първи път през януари. Но до юни двойката, която е заедно от 14 години, потвърди, че са "приятелски разделени." Двамата поискаха само неприкосновеност на личния живот за двете си деца - Лили-Роуз, която е на 13, и Джак на 9.

Пред тях стои въпросът как да разделят натрупаните през годините около 300 милиона долара. Тъй като живяха без брак, Паради няма право на половината от парите на 49-годишния актьор. Те са собственици на няколко имения.

Във Франция имат къща в Мьодон и вила в селцето План дьо ла Тур, на 20 км от Сен Тропе. Звездната двойка разполага също така с няколко къщи в Лос Анджелис, с имения на Хаваите и във Великобритания, както и с голяма вила във Венеция, която се оценява на близо 10 милиона евро.

Към дългия списък се прибавят и остров на Бахамите, и луксозна яхта, дълга около 50 метра.

Междувременно Джони се радва на ласките на новата си приятелка - красавицата Амбър Хърд, с която се запознаха по време на снимките на филма "Дневникът на едно пиянде". Наскоро "карибският пират" подари плаж от частния си остров на Бахамите на Амбър. Актьорът забелязал, че залив на острова Литъл Холс Понд Кей на картата прилича на бедрото на красивата актриса, и решил да го кръсти Заливчето на Амбър.

В началото на декември актьорът пръсна 16 милиона долара за нов дом, в който живее с Хърд. Имението се намира в Нешвил, щата Тенеси. Според клюката те ще купят и ранчо в Тексас, където е родена Амбър.