Френската рок звезда Джони Холидей наелектризира Монреал снощи с двучасовия си концерт, превърнал се в истински пиротехнически спектакъл.

Така той успокои почитателите си, които се безпокояха за здравословното му състояние след престоя му в болница на Антилите преди пет седмици.

Облечен с кожени панталони и каубойски ботуши, 69-годишният певец изпя най-известните песни от репертоара си, сред които "Allumer le feu" и "Pénitencier", минавайки през "Toute la musique que j`aime", аплодиран бурно от около 15 000 зрители.

"Предвид слуховете за здравословното му състояние, очаквахме друго нещо... беше страхотно", коментира Жан-Дамиен Корн, френски предприемач, живеещ в квебекската метрополия. "Той е в страхотна форма!", радва се приятелят на певеца и негов сънародник Жофри Солиняк, който също живее в Монреал.

Родената в Бордо Ноеми Морети, която отскоро се е установила в Квебек, също смята, че рокаджията е "в най-добрата си форма". "Шоуто беше впечатляващо, особено със светлинните ефекти", коментира младата дама.

Джони Холидей разтревожи почитателите си в края на август, когато беше приет в болница на Антилите за пет дни, официално заради дихателни проблеми. Той в крайна сметка напусна болницата в Мартиника и замина с частния си самолет за Лос Анджелис, където има жилище. Концертът му в Монреал беше неговото завръщане на сцената. За шоуто си в канадския град той беше поканил тридесетина местни класически музиканти, придавайки симфонично звучене на някои от песните си, пише БГНЕС.