Холивудският актьор Джордж Клуни се включи в благотворителна кампания на веригата кафенета „Social Bite”, кафе в Единбург, което наема бездомници за служители.

По време на престоя си в града през ноември Клуни е заснел рекламен клип, с който да подтикне хората да се включат в инициативата и да дарят пари за обяд или вечеря за хора без дом по празниците. призова британците да дарят по 8 долара, за да помогнат на нуждаещите се също да имат вкусна трапеза по Коледа.

„Давам 8 долара и се надявам и вие да направите същото”, заяви холивудската звезда. „Когато Джордж посети кафето ни миналия месец, ние го помолихме да направи първото дарение и като голяма световна звезда да подкрепи идеята ни, за да помогнем на повече хора тази година”, сподели собственикът на заведението Джош Литълджон, предаде БГНЕС.

Миналата година целта на кампанията била да се съберат пари за 800 коледни менюта, които да зарадват бездомните на празниците. Идеята успя да събере цели 36 000 дарявания, което позволи на заведението да организира безплатни обеди и вечери по време на цялата година във всички пет кафета от веригата. Тази година организаторите се надяват да съберат достатъчно пари, за да дарят храна и за бежанските лагери в Европа, където хиляди имигранти от Близкия изток ще посрещнат празниците. Даренията могат да се събират онлайн на Itison.com.