Световната знаменитост Джордж Клуни подкрепи протестите в Украйна.

Кинозвездата засне специално едноминутно видео, в което изразява пълна съпричастност към историческите събития в бившата соц-република.

Видеото е било изпратено на пощата на братята Владимир и Витали Кличко, а боксьорите не пропуснаха да публикуват клипа в мрежата.

"Искам да изпратя съобщение до всички смели граждани в Украйна, които се борят за своето бъдеще и искат да се откъснат от миналото. Ние в САЩ имаме особени симпатии към всички, стремящи се към демокрация. Истинската демокрация обаче не може да съществува без свободни и честни избори. Тя няма как да съществува и при масови арести на мирни протестиращи. Демокрацията е невъзможна при вземането на полит-затворници като Тимошченко, само защото някой не е съгласен с тях", разкри Агент 007.

"Ще бъда откровен към всички на площада в Киев и в цяла Украйна. Когато погледнете на Запад, знайте, че ние ви изпращаме своите адмирации. Пожелаваме ви мирен изход от ситуацията, правителство, което народът иска, и силата да продължите напред. Късмет!", допълни Джордж Клуни.