Джулия Робъртс присъства на церемонията по раздаването на наградите БАФТА-Лос Анджелис, за да връчи награда на своя колега и приятел Джордж Клуни.

Актрисата, която беше екранна партньорка на Клуни в "Бандата на Оушън", му връчи наградата Стенли Кубрик за изключителни постижения в киното. Сайтът E!News съобщава, че Джулия се пошегувала от сцената: "По това време обикновено сънувам втория си сън, така че хайде да свършваме с това. Има две явни причини, поради които ме избраха да направя това – едната е, че Брад Пит е извън града, а втората – че Мат Деймън е в града, но няма възможност да дойде".

След това обаче Хубавата жена станала сериозна и споделила със зрителите, че смята Джордж за приятел. "Работили сме заедно в различни качества. Снимали сме заедно няколко пъти. Той е бил мой продуцент и режисьор, и в двете неща има неизмерим талант. Той е красив, талантлив, изключително човечен и даровит шегаджия", разказа Робъртс.

Клуни също не спести похвалите си за актрисата. "Голямо удоволствие е да наблюдавам жената, в която се превърна. Ти си страхотна майка, страхотна съпруга и прекрасен, прекрасен приятел. Наистина е чест, че си тук сега".

Робъртс и Клуни работиха заедно за последно през 2004 г. в "Бандата на Оушън",а в момента отново си сътрудничат по новия филм August: Osage County, на който Клуни е съпродуцент. Другите наградени на церемонията бяха Саша Барън Коен (Наградата Чарли Чаплин за изключителни постижения в комедията), Бенедикт Къмбърбач (Британски артист на годината) и Идрис Елба (Хуманитарната награда), пише БГНЕС.