Джордж Клуни призна, че единственият колега, към който изпитва завист, е Брад Пит.

И не заради хубавата му съпруга Анджелина Джоли (Клуни и без това е яростен привърженик на ергенския живот), а заради удивителния самоконтрол на Пит.

"Поразява ме способността му да се дистанцира от публиката. На екрана сякаш казва: моля, гледайте ме. Но нищо повече няма да ви дам, когато изтекат финалните надписи", похвали го Джордж Клуни и съжали, че самият той не притежава същите умения.

"Не знам как става, но аз винаги започвам да говоря прекалено за интимните си проблеми. Случвало ми се е да започна интервю съвсем протоколно. И по едно време да усетя, че разкривам прекалено много от себе си. Признавам наистина дълбоки неща, които не трябва да излизат навън. Това ме прави уязвим, слаб характер съм", издаде още Клуни пред в. "Комсомолска правда".

"Наскоро излезе слух, че се мразим с Ди Каприо. А нямаше нищо подобно. Просто веднъж играхме баскетбол и аз го бих. После казах пред журналистите, че съм 10 години по-голям от Леонардо, а съм го разпердушинил. Те после раздуха, че сме се били скарали. Ето затова завиждам на Брад, той никога няма да изпадне в такова положение", разказва още Джордж.

Актьорът, който има вече пет филма като режисьор споделя, че е изучил професията не в университета, а от големите в бранша - братята Коен, Стивън Содърбърг, Александър Пейн и Дейвид Ръсел.
След развода си с актрисата Талия Белсъм Джордж Клуни имаше връзки с цяла дузина холивудски красавици и топмодели - Рене Зелуегер, Кели Престън, Джулия Робъртс, Синди Крауфорд, Елизабет Каналис и кечистката Стейси Киблър. Днес негова фаворитка е хърватският модел Моника Якишич.