Певецът Джордж Майкъл е бил откаран по спешност в болница от линейка, след като му е прилошало, стана ясно вчера.

Две линейки са били изпратени в дома на звездата в Лондон в ранните часове на вторник миналата седмица, потвърдиха от Лондонската служба на линейките.

Според наличната информация, на 50-годишният артист му е прилошало и две линейки са били изпратени в имението му в Северен Лондон след обаждане на телефона за спешни ситуации 999 на загрижен приятел.

Свидетели разказаха, че линейките са си тръгнали четири часа по-късно, като в една от тях се е намирал Майкъл. Той е бил откаран в лондонска болница за спешно лечение.

Вчера агентът му Крис Полард каза пред „Сън“: „Джордж Майкъл бе в болницата за рутинни тестове, няма повече какво да се каже“. От Лондонската служба за линейките потвърдиха, че линейки наистина са били викани в дома на Майкъл в 08:00 часа сутринта.

„Бяхме извикани малко преди осем часа на 22 май. Изпратихме два екипа, персоналът е оказал помощ на един човек, който е бил откаран в болница“, каза говорител на службата.

Фенове вече започнаха да изразят притесненията си относно здравето на звездата в Туитър. „Какво се е случило с моя любим Джордж Майкъл? Новините казват, че е приет по спешност в болница“, пита един от тях.

Друг изразява надежди, че „нищо сериозно не се е случило“ с Майкъл. През последните години страховете за здравето на култовия певец стават все по-големи, подсилвани от постоянната употреба на марихуана и странния инцидент от миналата година, при който артистът изпадна от автомобил, движещ се с около 100 километра по натоварена магистрала.

В резултат на инцидента Майкъл получи травма на главата и бе откаран с хеликоптер в болница. Две години по-рано той се разболя от тежка пневмония, която цял месец застрашаваше живота му.