"Джордж Майкъл има СПИН!", гръмна жълтата преса в САЩ, след като стана ясно, че певецът все още не може да се възстанови от тежката пневмония.

Миналия уикенд той беше вкаран по спешност в болница във Виена и отмени оставащите си концерти от европейското си турне.

Попидолът никога не е загатвал, че може да е заразен с ХИВ, но сексуалната му ориентация и фактът, че напоследък се разболява често, породиха спекулациите, че страда от смъртоносната болест.

"Джордж Майкъл има пневмония и всички други твърдения са неверни.", заяви в изявление неговият говорител, очевидно бесен на слуховете.

Медиите обаче напомнят, че през 2007г. певецът помоли да отрежат интервюто му от документалния филм на BBC "Стивън Фрай: ХИВ и аз" след като вече беше монтирано. Продуцентът на лентата Рос Уилсън разкри, че интервюто било прекалено лично и Майкъл преценил, че не иска света да научи страховете му и това, че не си е правил тест за СПИН от 2004 г., защото го е шубе да не е положителен.

Майкъл вече преживя загубата на един от предишните си любовници - бразилския моден дизайнер Анселмо Фелепа, който почина от СПИН през 1993 г. На него той посвети "Jesus to a Child".

Сега в болницата ръката на Джордж Майкъл държи настоящият му любовник Фади Фауаз, пише Lifestyle.bg

Според The Sun Майкъл все още е в интензивното в австрийската столица и състоянието му ту се стабилизира, ту се влошава. Болестта има усложнения, които могат да бъдат фатални.