Миналият месец легендата Джоржд Майкъл беше настанен в една от най-големите болници за пристрастени към наркотиците и алкохол в света - "Kusnacht Practice" в Швейцария.

Той напусна клиниката, за да празнува своя 52-и рожден ден.

Певецът се е променил драстично по време на престоя си в клиниката, като явно отсъствието от светлините на прожекторите му се е отразило благотворно.

Абсолютно различната светлина, в която феновете на британската звезда са свикнали да виждат Майкъл, е впечатляваща. Той изглежда доста по-зрял мъж. Носенето на тъмно сако над черна тениска го прави почти неузнаваем, само характерните за него прошарени брада и мустаци са останали от попидола.

Освено пристрастяването към алкохола и наркотиците клиниката лекува също проблеми с хазарта, депресия и психически травми. Говорител на певеца заяви, че той е като на "удължена почивка".

Певецът, който през последните години води битка с наркотиците, неколкократно беше арестуван. Той рядко взима участие в обществения живот през последните месеци. Това беше заявено още миналата година, след като Джордж Майкъл каза, че позволява единствено Дейвид Остин, който е най-добрия му приятел, да го посещава в имението му в Северен Лондон.

През 2011 година Джорд едва не умря от пневмония. Той се разболя по време на подготовката си за концерт във Виена и се нуждаеше от трахеотомия, за да продължи да диша отново.