Тежката пневмония, която повали Джордж Майкъл в края на миналата година, е нанесла сериозни поражения на здравето му.

Певецът призна пред BBC Radio 2, че заради болестта е страдал от амнезия в продължение на пет седмици и, че не е можел да ходи, тъй като мускулите му атрофирали.

Джордж се наложи да отмени цялото си световно турне, включително концертите в Royal Albert Hall в Лондон.

Първоначално певецът сметнал, че няма да има никакъв проблем да се излекува на крак, докато пневмонията не го повалила напълно.

"Изнасях концерти из Европа още три седмици. И тогава, един ден, когато обядвах, внезапно се почувствах наистина странно и помня, че казах на някого, че трябва да си полегна за половин час. И това е последното нещо, което помня, последваха пет седмици на амнезия. Три седмици се борех за живота си, а другите две бях буден."

Джордж разкрива и нещо странно – когато се събудил от комата установил, че произнася думите с акцент. Това продължило само няколко дни, но ужасно изплашило звездата и докторите, защото са известни случаи на хора, които след кома започват да говорят с друг акцент, или дори друг език, и това е симптом на сериозен неврологичен проблем. За щастие неговото състояние се оказало само временно.

Няколко седмици по-късно обаче на Джордж се наложило да се бори и с емоционален стрес и пристъпи на безпокойство, последвали смъртта на колежката му Уитни Хюстън през февруари, посочва Contactmusic.com.

"Оттогава живея с голяма доза безпокойство. Гледах репортаж, в който изнасяха с носилка тялото на Уитни и изкрещях да сменят канала. Щеше да е доста ужасяващо, ако аз и Уитни бяхме починали в рамките на шест седмици, като се има предвид, че станахме известни по едно и също време, а и сме работили заедно", споделя страховете си Джордж.

Сега обаче музикантът е отново във форма и се завръща с новото си видео към песента "White Light”, в което участва манекенката Кейт Мос.

Обещава да тръгне отново по концерти с турнето си "Symphonica” от 4 септември с нова дата във Виена, Австрия. Певецът ще подари 1000 билета на медицинския персонал в града, който се грижи за него в най-тежките моменти.